Membrii Cvartet

George Hociung

George Hociung - Cvartet de coarde Brasov - Kroner Quartet

Vioara 1: George Hociung

Înzestrat cu aptitudini muzicale, George Hociung a început studiul artei instrumentale la vârstă de 6 ani  în cadrul Liceului Vocațional de Muzică ,,Tudor Ciortea’’ din orașul natal sub îndrumarea domnului profesor conf. univ. dr. Dan Pepelea. Este admis în anul 2006 la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, secția Interpretare Instrumentală - Vioara la clasa aceluiași  conf .univ. dr. Dan Pepelea. Își continuă studiile instrumentale în cadrul aceleiași facultăți, secția Stil și Performanță în artă instrumentală.

În anii de studiu, participând la masterclassuri și cursuri de vioara și-a perfecționat tehnică instrumentală alături de nume sonore din Statele Unite ale Americii printre care amintim: Mihai Craioveanu și Sylvia Ahramjian. Preocupat de abordarea repertoriului cameral și simfonic din 2008  până în prezent George Hociung este angajat că membru al Filarmonicii din Brașov alături de care a luat parte la numeroase turnee  în Germania, Italia, Spania, Austria, Ungaria și Japonia apreciate elogios de public.

În decursul timpului colaborează cu Opera Brașov, orchestra Collegium Musicum Kronstadt și Kamerata Kronstadt, în prezent fiind profesor colaborator în  cadrul Liceului Vocațional de Muzică ,,Tudor Ciortea’’.

Vioara a 2-a: Evelina Boancas

Născută la Ploiești , pe 9 Octombrie 1990, începe studiul viorii la vârsta de 7 ani în cadrul Liceul de Arta “Margareta Sterian”.
Pe parcursul studiilor liceale a fost membra a Cvartetului “Ars Nova” sub îndrumarea profesorului Valerica Stan, alături de care a obținut numeroase premii la diverse concursuri, dar a și participat la o serie de evenimente artistice.
Este admisă la Facultatea de Muzica din cadrul Universității Transilvania din Brașov la secția Interpretare muzicală sub îndrumarea prof. Dan Pepelea și Alina Nauncef. Își continua studiile in cadrul aceleiași facultăți la secția Stil și Performanță în arta instrumentală, axându-se pe muzica camerală sub îndrumarea prof. Lucia Neagoe.
Participă la numeroase cursuri de artă interpretativă, Masterclass-uri atât in Brașov cât și în alte orașe.
Tot odată, în vara anului 2018 a participat alături de soțul ei , violoncelistul Cvartetului Kroner la Festivalul Internațional “Cerbul de Aur”, în calitate de membrii ai Orchestrei Operei din Brașov, alăturându-se Big Band-ul Radiodifuziunii Române, fiind dirijat de nume sonore din muzica românească și anume Ionel Tudor și Andrei Tudor.
În prezent este angajata a Operei din Brașov , colaboratoare Orchestra Kamerata Kronstadt și de asemenea profesor asociat al Școlii de Muzica din Brasov, secția vioara. 

Evelina Boancas - Cvartet de coarde - Kroner Quartet

Nicoleta Porancea - Cvartet de coarde - Kroner Quartet

Violă: Nicoleta Porancea

Porancea Carmen Nicoleta realizează ȋnclinațiile sale muzicale la vȃrsta de 11 ani și astfel se ȋnscrie ȋn cadrul Liceului Vocaṭional de Muzică "Tudor Ciortea" din Brașov la clasa doamnei profesoare de muzică, Teodora Rusu.

Pe parcursul studiilor se perfecționează cu profesori renumiṭi de violă printre care amintim Prof. dr. Leona Varvarichi, membră a cvartetului “Gaudeamus” a Filarmonicii Brașov și profesor ȋn cadrul Facultații de Muzică din acelaș oraș.

A participat la cursuri de măiestrie instrumentală, olimpiade și concursuri desfășurate ȋn ȋntreaga țară unde a obṭinut numeroase premii și mențiuni.

În anul 2015 s-a alăturat Ansamblului instrumental al Liceului Vocaṭional de Muzică "Tudor Ciortea" din Brașov, unde a  avut ocazia de a-și dezvolta aptitudinile muzicale și artistice, concertând în diferite recitaluri ȋn salile de concert din țară.

De asemenea, prezintă o preocupare pentru muzica instrumentală de cameră, devenind  membră a cvartetului Kroner din Brașov.

Violoncel: Catalin Boancas

La vârsta de 7 ani a început studiul  violoncelului în cadrul liceului de muzică “Regina Maria” din Alba Iulia, liceu pe care l-a absolvit în 2008.
A continuat studiile de specialitate, secția de Interpretare Muzicală a Facultății de Muzică din Brașov, urmând masteratul în cadrul aceleiași instituții.
A colaborat cu filarmonici din țară în numeroase turnee: Germania, Franța, Elveția, Italia, Austria, etc.
Din anul 2015 este angajat al Operei și colaborator în cadrul Filarmonicii din Brașov precum și profesor colaborator la liceul de muzică ”Tudor Ciortea” din Brașov.

Catalin Boancas - Cvartet de coarde - Kroner Quartet